in de rozet

Zei ik dat ik al weg wilde zijn? Niet dat ik nu aan het terugkrabbelen ben, maar ik zou zo graag nog een paar daagjes in Nederland blijven. Nog een paar daagjes in de rozet, welteverstaan.

Wij zijn, heel slim, twee dagen voor vertrek lid geworden van de bibliotheek in Arnhem. Ik moest de pas ophalen, maar ik vond dat niet erg, aangezien ik had gehoord dat het een mooi gebouw was. En anders was het ook niet erg geweest, ik ben zo flexibel.

En er is geen woord van gelogen, zowel van dat flexibele, als van dat mooie gebouw. Het is echt een mooi gebouw. En ik voelde me er ook meteen thuis. Zo van, dáár zou ik wel een poosje willen, dáár ook wel en de tijdschriftenzaal lijkt me ook wel interessant.

Je kan daar de hele dag zitten, het hele jaar door, voor nog minder dan dan vijftig euro. Dat is helemaal niets. Ik wou dat ik er drie keer, wat zeg ik, vier, vijf keer lid kon worden van de bibliotheek, dat ik er in vijfvoud kon zitten. En dan zitten wij een half jaar in uganda. Vooruit dan maar…